ترفند ها و نکات فریز کردن خوراکی های مختلف

ترفند ها ونکات فریز کردن خوراکی های مختلف

هر گروه از مواد خوراکی نکات و ترفندهای خاصی برای فریز کردن دارند. با ما همراه شوید تا همه این نکات را به شما یاد بدهیم.

فریز کردن گوشت و غذاهای دریایی

گوشت خام سبزیجات پیاز

  • مهمترین نکته در فریز کردن گوشت و غذاهای دریایی این است که به بلافاصله پس از بازگشت از خرید در فریزر قرار بگیرند. قرار دادن گوشت به مدت ۳ روز در یخچال و سپس انتقال آن به فریزر یک اشتباه بزرگ است.
  • برای فریز کردن گوشت، آن را از ظروف پلاستیکی بیرون بیاورید. توجه کنید که گوشت چرخ کرده را قبل از فریز کردن تقسیم بندی کنید.
  • برای افزایش طول عمر نگهداری این مواد می‌توانید به صورت دو لایه آنها را بسته بندی کنید. یعنی از دو لایه کیسه فریزر یا یک لایه کیسه زیپ دار و یک لایه کیسه فریزر استفاده کنید. به این صورت این مواد دچار سوختگی فریزری نمی شوند.
  • گوشت و غذاهای دریایی را می توان دو تا سه ماه در سردترین قسمت فریزر یعنی دور ترین نقطه از در فریزر نگه داشت.
  • قبل از پختن گوشت و غذاهای دریایی آنها را چند ساعت (شب تا صبح) در یخچال قرار دهید تا یخشان ذوب شود.

فریز کردن سبزیجات تازه

کلم بروکلی

بهترین روش برای فریز کردن سبزیجات تازه نیم پز کردن آنهاست. به این منظور کلم بروکلی را به قطعات کوچک برش بزنید، پوست هویج را بکنید و آن را به قطعات کوچک برش بزنید، فلفل دلمه ای ها را به قطعات باریک برش بزنید و شاخه لوبیا سبز را جدا کنید. توجه کنید که سبزیجات را به شکلی که بعداً می خواهید مصرف کنید منجمد کنید.

پس از آنکه از سبزیجات را به قطعات کوچک درآوردید آنها را به مدت یک تا دو دقیقه در آب بجوشانید سپس پس آنها را در آب و یخ قرار بدهید تا دچار شک شوند.

حتما بخوانید
بهترین روش نگهداری باقیمانده غذا برای هر نوع غذا

پس از آن آب اضافی سبزیجات را گرفته و آنها را کاملاً خشک کنید. در غیر این صورت یخ های ریزی در بین آنها ایجاد خواهد شد. سپس سبزیجات را روی یک سینی فلزی پخش کرده و در فریزر بگذارید. پس از آن که منجمد شدند می توانید آنها را به کیسه یا ظروف مخصوص منتقل کنید.

فریز کردن میوه

مواد غذایی فریز شده

  • برای نگهداری از میوه ها در فریزر می توانید از همان روش فریز کردن سبزیجات استفاده کنید ولی می‌توانید آن را نیم‌پز نکنید.
  • می توانید موز را با پوست هم فریز کنید البته پوست موز در اثر انجماد قهوه ای میشود اما آسیبی به داخل آن وارد نمی شود.
  • میوه ها را میتوانید دو تا سه ماه در فریزر نگه دارید.

فریز کردن سبزیجات برگی و آبدار

یخ

توجه کنید که سبزیجات برگی مثل کلم و کاهو و گوجه فرنگی که دارای آب زیادی هستند به آسانی فریز نمی‌شوند. شما میتوانید سبزی های برگی را خرد کرده آنها را با مقداری آب یا روغن زیتون مخلوط کنید و در قالب های یخ بریزید و در فریزر قرار دهید. پس از منجمد شدن می‌توانید آن ها را به کیسه زیپ دار انتقال بدهید.

فریز کردن تخم مرغ

شیر و تخم مرغ

نکته مهم در مورد فریز کردن تخم مرغ این است که یخ زدن و به دنبال آن انبساط، باعث شکسته شدن پوست میشود. همچنین تخم مرغی که آب پز شده باشد بعد از خارج شدن از فریزر حالت لاستیکی پیدا می‌کند. به همین دلیل بهترین روش برای فریز کردن تخم مرغ این است که تخم مرغ را در کاسه شکسته و با نمک یا شکر مخلوط کنید و سپس در ظرف نگهدارنده در فریزر قرار دهید. توجه کنید که شیرین یا شور کردن تخم مرغ به مصرف آینده شما بستگی دارد. همچنین می توانید برای فریز کردن زرده را از سفیده جدا کنید و در فریزر بگذارید.

حتما بخوانید
کاشت ابرو با موهای طبیعی

فریز کردن لبنیات

شیر

  • اگرچه شیر کاملاً قابل انجماد است ولی انجماد باعث تکه تکه شدن و کاهش کیفیت آن بعد از ذوب شدن می شود. البته این مدل شیر همچنان برای آشپزی یا پختن کیک مناسب است و تنها در زمان نوشیدن شیر خالی ناخوشایند است.
  • ممکن است که خامه به خوبی منجمد نشود. به همین خاطر می‌توانید تکه های کوچک خامه زده شده را روی یک سینی چیده و در فریزر قرار دهید. پس از آن که منجمد شدند آنها را به کیسه فریضه انتقال دهید.
  • پنیر را برای فریز کردن به قطعات کوچک تقسیم کنید و آن را با دو لایه بسته بندی کنید. آن را با دولایه بسته بندی کنید و در فریزر بگذارید.
  • توجه کنید که پنیر های خانگی و خامه ترش بعد از انجماد حالت دانه دانه و ناخوشایندی پیدا می‌کند.
  • کره برش خورده به خوبی منجمد می‌شود، ولی کره هم زده به خوبی منجمد نمی شود.

فریز کردن سوپ خورشت و خوراک ها

فریز کردن غذاها و خوراکی ها و سوپ

برای فریز کردن غذاهای آبکی مانند سوپ خورشت و خوراک ها ابتدا آنها را درون یخچال به خوبی سرد کنید. تا این اندازه که چربی غذا روی سطح غذا سفت شود. سپس چربی را از روی غذا برداشته و دور بریزید. بقیه مواد را در داخل ظرف مناسب ریخته و فریز کنید.

فریز کردن لازانیا و کاسرول

لازانیا خوراکی غذا

برای فریز کردن کاسترول و لازانیا می‌توانید مواد پخته نشده آن را در ظرف پختشان فریز کنید و روی ظرف را با ورقه آلومینیومی ببندید. برای طبخ کردن آن ها ظرف را از فریزر بیرون بیاورید و شب تا صبح  یخ زدایی کنید. البته می توانید بعد از بیرون آوردن ظرف از فریزر آن را مستقیم درون فر خاموش قرار داده و سپس فر را روشن کنید و مواد را بپزید. مطمئن شوید که غذا به خوبی پخته شده و پس از آن برای ۲۰ دقیقه آخر فویل آلومینیوم را از روی ظرف بردارید تا روی غذا پخته شود.

حتما بخوانید
معنابخشی ایرانی‌ها به مهربانی؛ ساندویچ مجانی و خانه‌های صلواتی

در صورتی که می خواهید لازانیای پخته شده را فریز کنید، توجه کنید که بعد از یخ زدایی آن را مجدداً گرم کنید. پس آنها را کمتر بپزید تا زمانی برای گرم کردن آن باقی بماند.  توجه کنید که موقع گرم کردن حباب های سس یا مایعات در حال جوشیدن شدن را ببینید. همچنین درجه حرارت در مرکز غذا باید به ۷۰ درجه برسد.

فریز کردن نان، شیرینی و کیک

نان

نکته مهم در فریز کردن نان، شیرینی و کیک این است که آنها باید در حالت کاملاً سرد در دو لایه کیسه پیچیده شده و در فریزر قرار دهید. در این صورت میتوانید به مدت دو تا سه ماه آنها را در فریزر نگهداری کنید. این مواد فاسد نمی شود به همین دلیل می‌توانید آنها را درون کیسه و ظرفی فریزر در دمای محیط قرار دهید، تا ذوب شود.

همچنین می توانید خمیر شیرینی یا نان را به صورت پخته و خام هم در فریزر قرار دهید. به این منظور توصیه می‌شود که آنها را به قطعات کوچک و گلوله های جدا از هم تقسیم کنید. تا پس از خارج کردن از فریزر مستقیم درون فر بپذند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *